De firma Nimby Projects en de firma EDF-Luminus hebben bij de Vlaamse overheid een stedenbouwkundige vergunning gevraagd voor het plaatsen van 3 windmolens in Hoevereveld.


De stad organiseerde op verzoek van de Vlaamse overheid het openbaar onderzoek. De stad verleent nu een ongunstig advies aan de Vlaamse overheid. De stad baseert zijn beslissing op basis van het openbaar onderzoek, waarbij omwonenden meer dan 300 bezwaarschriften indienden.

Uit de bezwaarschriften blijkt dat er geen maatschappelijk draagvlak is voor de inplanting van de windmolens. Andere redenen voor het negatief advies zijn verder hiaten in de aanvraag, de bijkomende geluidsdruk voor de omwonenden en het feit dat er volgens studies van de hogere overheid betere plaatsen in Herentals zijn om windmolens te plaatsen.

De gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar van de Vlaamse overheid neemt nu een besluit op basis van het openbaar onderzoek en de verschillende adviezen binnen de 60 dagen na het verstrijken van de adviestermijn.